Tervezési folyamat
1) Felhasználói élmény tervezését elősegítő módszertan eszközeit használva, először drótvázakat tervezünk, amelyek tartalmaznak minden funkciót és az adott oldal minden egyes elemét. 
2) Ezekből a drótvázak alapján hozzuk létre a prototípust, ahol már kattintható felületek vannak és folyamatokat vagy felhasználói utakat lehet végigjárni.
3) Ez után teszteljük ezeket a felületeket, funkciókat, folyamatokat.
A tesztelések és ügyfél visszajelzések után javítjuk, finomhangoljuk a felmerült problémákat vagy hibákat. Ez a folyamatot többszöri ismétlésével tudjuk tökéletesíteni a felhasználói élményt a weboldalon.
4) Ezen az alacsony grafikai kidolgozottsági szinten a weboldal felépítését, használhatóságát és a felhasználóközpontú funkciókat véglegesítjük.
5) Ez alapján kezdődik a grafikai tervezés, a UI Design. Ami a drótvázakban meghatározott elemeken és aloldalakon túl egy elemkészlet megalkotását is tartalmazza, amit UI Kit-nek nevezünk. Ezek a UI elemek összessége és az ehhez tartozó szabályrendszerekből hozzuk létre a weboldal egyedi Design rendszerét, ami a továbbiakban bármilyen új, a drótvázakban nem definiált elemek vagy akár aloldalak létrehozásában nyújt segítséget a későbbiekben.

Tervezési irányelvek  
Az elsődleges szempont a felhasználói élmény és a felhasználóközpontú tervezés, az érthető egyszerű felületek, a Digital Branding Guide figyelembe vételével. Minden esetben át kell gondolni a kontextust, amelyben a felhasználó használni fogja az adott felületet. Fő szempont a weboldal zökkenőmentes igénybevételének kiszolgálása, a jól átgondolt és leegyszerűsített felhasználói felületekkel. A tartalom és a funkció az első, design másodlagos. 

Design System 
Az alap irányvelvek és a Digital Branding Guide betartásával egy konzisztens rendszer megalkotását javasoljuk. Ahol egy újabb eleme hozható létre, amelynek adott esetben nem kell azonos lennie egyetlen korábbi felülettel sem, nem sablonokban kell gondolkozni, hanem Design System-ben. Ez a Design System az UI elemekből megalkotott szabályrendszer és elemkészlet, ami vizuálisan igazodik a márkához és saját arculati szabályaihoz.
Back to Top